Buddha Bowl
Een Buddha Bowl is een “bowl” die een beetje lijkt op de bolle buik van Boeddha omdat die overvol en hartverwarmend is, gevuld met heerlijke en gezonde ingrediënten. Maar er is ook een link naar Boeddha zelf. Hij had de gewoonte om ’s ochtends in alle vroegte met een lege kom langs de huizen te gaan voor een aalmoes. De kom bevat als basis een graan, met daarop een verzameling groenten en andere vegetarische of veganistische ingrediënten. Het is een gebalanceerde maaltijd die meestal heel kleurrijk maar vooral gezond en vullend is.
Ingrediënten
140 gr zilvervliesrijst
½ komkommer
50 gr wortel julienne
½ avocado
5 radijsjes
½ mango
1 blik kikkererwten à 400 gr
½ tl chinese 5 kruiden
1 el olijfolie
Zout
Furikake (strooisel van sesamzaad en zeewier)
- Dressing
½ limoen
1 tl olijfolie
1 tl culieet
Beschrijving
- Spoel de kikkererwten af en leg het op een ovenplaat. Strooi chinese 5 kruiden, olie en zout en meng goed door elkaar. Rooster ongeveer 20 minuten op 220 graden tot ze krokant zijn.
- Kook de zilvervliesrijst en spoel goed af met koud water.
- Halveer de komkommer en snijd in plakjes. Snijd de avocado doormidden en snijd in dunne plakjes. Snijd de mango doormidden en snijd in dunne plakken. Snijd radijsjes in dunne plakjes.
- Voor de dressing meng culieet met het sap van de limoen en olijfolie.
- Doe in een kom eerst een schep zilvervliesrijst. Vul de kom vervolgens met de mango, wortel julienne, avocado, radijsjes. Leg de helft van de geroosterde kikkererwten in het midden. Verdeel de dressing en furikake over alle ingrediënten. Eet smakelijk!
- Mijn naam is Mirela Dzogovic. Koken is mijn passie. Ik hou van uitproberen en zelf ontdekken. Ik geloof in goed en gezond eten en ik ben overtuigd dat voeding je medicijn kan zijn.
Liefs Mirela