Bananenijs met Havermout Aardbei Crumble
Banaan is een fruitsoort. Bananen bevatten diverse mineralen die een gezonde bloeddruk ondersteunen. Kalium en magnesium dragen bij aan ontspannen bloedvaten, wat de bloeddoorstroming bevordert en een hoge bloeddruk kan helpen voorkomen. Calcium laat de bloedvaten aanspannen en ontspannen op momenten dat dat nodig is. Bananen zijn rijk aan vezels. Deze werken niet alleen verzadigend, maar kunnen er ook aan bijdragen dat je bloedsuikerspiegel beter in balans blijft. Vezels vertragen namelijk de opname van glucose uit voeding. Pieken en dalen in de suikerspiegel kunnen op deze manier worden voorkomen. Van de populaire fruitsoorten in Nederland is banaan de calorierijkste.
Ingrediënten
150 gr bevroren banaan
125 ml kokosmelk
30 gr havervlokken
25 gr pecannoten
10 gr rauwe cacao nibs
10 gr kokossnippers
1 tl agavesiroop of honing
½ tl extra virgin kokosvet
2 tot 3 verse aardbeien
Beschrijving
- Blend de havervlokken, pecannoten, rauwe cacao nibs, kokosnippers en agavesiroop in een blender of keukenmachine tot een crumble.
- Haal de stukjes banaan uit de vriezer en blend deze samen met 150 ml kokosmelk en ½ tl extra virgin kokosvet in een krachtige blender of een staafmixer tot een romig geheel.
- Doe ijs in een kommetje strooi de crumble over het ijs en garneer het met stukjes verse aardbeien. ENJOY!
- Mijn naam is Mirela Dzogovic. Koken is mijn passie. Ik hou van uitproberen en zelf ontdekken. Ik geloof in goed en gezond eten en ik ben overtuigd dat voeding je medicijn kan zijn.
Liefs Mirela