Rode linzen pastasalade met pesto
Wil je echt graag gezond pasta eten, dan kun je kiezen voor pasta’s die zijn gemaakt van peulvruchten. Dit is afgelopen jaren een trend geworden. Het is eerst bedacht om de mensen die graag op hun koolhydraten willen letten en graag geen gluten eten ook pasta te laten eten. Inmiddels kun je allerlei soorten peulvruchten-pasta’s kopen in de supermarkten. Peulvruchten pasta’s hebben grote gezonde voordelen. Ze bevatten geen gluten en betrekkelijk weinig koolhydraten, afhankelijk van de samenstelling. Veel peulvruchtenpasta’s bevatten 100% peulvruchten, meer niet, deze zijn de beste keuzes. Peulvruchten pasta is bovendien een erg fijne aanvulling voor veganisten omdat ze zeer rijk zijn aan eiwitten. Peulvruchten zijn rijk aan B-vitamines en mineralen, zoals ijzer, calcium, molybdeen en fosfor. Door de bewerking van linzen tot linzenbloem gaat mogelijk (een deel) van de voedingswaarden en gezondheidseffecten verloren. Peulvruchten pasta’s worden vrijwel op dezelfde manier gemaakt als gewone pasta. Het vraagt alleen wel een totaal andere bereidingswijze omdat peulvruchten hun elasticiteit missen (de gluten) en zeer snel uit elkaar vallen/snotterig worden als ze te lang in kokend water liggen.
Ingrediënten
140 gr linzen pasta
1 witlof
1 puntpaprika
4 radijsjes
½ kleine romanasla
3 el vegan pesto
40 gr vegetarische fetakaas
Verse citroensap
Verse selderij
Zout en peper
Beschrijving
- Kook de linzen pasta volgens de aanwijzing op de verpakking
- Snij de puntpaprika, witlof, radijsjes en romanasla naar gewenste vorm. Meng alle ingrediënten samen met pesto, zout en peper in een kom goed door elkaar.
- Schep het nu op de bord en verkruimel de feta erover.
- Garneer met verse selderij en scheutje citroensap. ENYOJ!
- Mijn naam is Mirela Dzogovic. Koken is mijn passie. Ik hou van uitproberen en zelf ontdekken. Ik geloof in goed en gezond eten en ik ben overtuigd dat voeding je medicijn kan zijn.
Liefs Mirela