Ga naar de inhoud

Tomatensoep met rode linzen

Traditioneel worden linzen gebruikt in de Midden-Oosterse, Indiase en Mediterrane keuken. Ze staan bekend om hun enigszins nootachtige smaak en hebben een aantal grote voordelen: ze zijn veelzijdig, voedzaam en duurzaam. De zaden afkomstig uit de peulen van de linzenplant worden geprezen als alleskunners. Van het verlagen van het cholesterolgehalte en het bevorderen van gewichtsverlies tot het verbeteren van de haargroei en spijsvertering. Verder is het een perfecte bron van eiwitten en ijzer. Daarnaast bevatten ze nog fosfor, magnesium, foliumzuur en verschillende B-vitamines.

Ingrediënten

  • 500 gr tomaten

  • 200 gr rode linzen

  • 2 kleine uien

  • 1 tl bouillonbasis (het liefst Herbamare)

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 tl geconcentreerde tomatenpuree

  • 1 tl ghee of extra virgin kokosolie

  • 1 tl kerrie mild

  • 1,5 liter water

  • Verse koriander

Beschrijving

  • Was de linzen. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit deze kort aan in ghee of kokosvet.
  • Snij de tomaten grof en voeg ze toe samen met linzen. Voeg tomatenpuree en kerrie toe en bak dit kort mee.
  • Voeg het water en bouillonbasis toe en breng het aan de kook. Laat de soep ongeveer 15 tot 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer.
  • Breng het eventueel nog op smaak met wat peper en zout. Garneer de soep met wat verse koriander. Eet smakelijk!

  • Mijn naam is Mirela Dzogovic. Koken is mijn passie. Ik hou van uitproberen en zelf ontdekken. Ik geloof in goed en gezond eten en ik ben overtuigd dat voeding je medicijn kan zijn.

    Liefs Mirela