Ga naar de inhoud

Courgettesoep met vegan pesto

Een courgette is de ongerijpte vrucht van de soort Cucurbita pepo uit de komkommerfamilie, die als groente wordt gegeten. Het Nederlandse woord courgette komt uit het Frans. Het is een verkleinwoord van courge, hetgeen pompoen betekent. Een courgette kan geel of groen zijn
Zo zijn courgettes rijk aan mineralen zoals kalium, wat goed is voor het gezond houden van het hart en bloedvaten. Daarnaast bevatten ze ook een goede dosis vitamine B1, B2, B6, B11 en C. Deze vitamines zijn belangrijk voor je stofwisseling en immuunsysteem. Courgettes bevatten veel vezels, en bijna geen koolhydraten.

Ingrediënten

  • 4 kleine (of 2 twee grote) courgettes, in blokjes gesneden

  • 1 ui, fijngehakt

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 liter groentebouillon

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 4 eetlepels vegan pesto (vorige recept link)

  • Zout en peper naar smaak

Beschrijving

  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg de courgetteblokjes toe aan de pan en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze iets zachter worden.
  • Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het sudderen tot de courgette volledig gaar is, meestal duurt dit ongeveer 15-20 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde consistentie. Voeg indien nodig extra bouillon toe om de gewenste dikte te bereiken.
  • Voeg de pesto toe en roer voorzichtig door de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout. Proef en voeg indien nodig meer pesto toe. Eet smakelijk!

  • Mijn naam is Mirela Dzogovic. Koken is mijn passie. Ik hou van uitproberen en zelf ontdekken. Ik geloof in goed en gezond eten en ik ben overtuigd dat voeding je medicijn kan zijn.

    Liefs Mirela