Ga naar de inhoud

Kikkererwten met spitskool in kokosroom

Ingrediënten

  • 400 gram kikkererwten uit blik (uitgelekt en afgespoeld)

  • ½ spitskool (in dunne reepjes gesneden)

  • 15 gram gember (geschild en fijn geraspt)

  • 1 groen pepertje (in kleine stukjes gesneden)

  • 2 el kappartjes

  • 1 tl kerriepoeder

  • 1 tl kurkuma

  • 1 blik kokosmelk (400 ml)

  • 1 eetlepel olijfolie of kokosolie

  • Zout en peper naar smaak

  • Optioneel: verse koriander en limoensap voor garnering

Beschrijving

  • Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Snijd de spitskool in dunne reepjes
  • Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg het groene pepertje en gember toe en bak ongeveer 30 seconden, zodat de smaken vrij kunnen komen
  • Voeg de spitskool, kerriepoeder en kurkuma toe aan de pan en roer goed door. Bak ongeveer 2 minuut mee
  • Voeg de kikkererwten en kappertjes toe aan de pan. Roer alles goed door, zodat de specerijen zich goed mengen met de groenten
  • Giet de kokosmelk in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het daarna op een laag vuur zachtjes sudderen, ongeveer 15-20 minuten, tot de spitskool gaar is maar nog een beetje knapperig
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Voeg indien gewenst wat limoensap toe voor extra frisheid
  • Serveer het gerecht warm, eventueel met wat verse koriander als garnering. Het is heerlijk met rijst of naanbrood erbij. Eet smakelijk!

  • Mijn naam is Mirela Dzogovic. Koken is mijn passie. Ik hou van uitproberen en zelf ontdekken. Ik geloof in goed en gezond eten en ik ben overtuigd dat voeding je medicijn kan zijn.

    Liefs Mirela