Ga naar de inhoud

Risotto met geroosterde pompoen

Ingrediënten

  • 300 g risottorijst (zoals Arborio of Carnaroli)

  • 400 g pompoen, in blokjes gesneden

  • 1 ui, fijngesneden

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 liter bospaddenstoel bouillon (2 blokjes)

  • 100 ml witte wijn (optioneel)

  • 1 el edel gistvlokken

  • 2 el kokosvet

  • 2 el olijfolie

  • Verse tijm of salie (optioneel)

  • Zout en chilivlokken naar smaak

Beschrijving

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de pompoenblokjes met 1 el olijfolie, zout, chilivlokken en eventueel wat tijm of salie.
  • Spreid de blokjes uit op een bakplaat en rooster ze in de oven voor 25-30 minuten, tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
  • Verhit 1 el olijfolie en 1 el kokosvet in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui toe en bak deze 5 minuten tot ze zacht zijn, voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de risottorijst toe en roer goed door tot alle rijstkorrels glanzen van de olie (ongeveer 1-2 minuten).
  • Voeg de witte wijn toe en laat dit volledig absorberen door de rijst.
  • Voeg beetje bij beetje de warme bouillon toe (een soeplepel per keer), terwijl je voortdurend roert. Wacht telkens tot de bouillon is opgenomen voordat je meer toevoegt. Dit duurt ongeveer 18-20 minuten, totdat de rijst romig is en beetgaar (al dente).
  • Als de risotto klaar is, roer je de geroosterde pompoen erdoor. Hou beetje apart voor de garnering.
  • Voeg de resterende kokosvet en edelgistvlokken toe en roer goed door.
  • Breng op smaak met zout en zo nodig chilivlokken.
  • Serveer direct en garneer met geroosterde pompoen en verse kruiden.

    Geniet van je pompoenrisotto!

  • Mijn naam is Mirela Dzogovic. Koken is mijn passie. Ik hou van uitproberen en zelf ontdekken. Ik geloof in goed en gezond eten en ik ben overtuigd dat voeding je medicijn kan zijn.

    Liefs Mirela