Ga naar de inhoud

Romige pasta met groene asperges

Ingrediënten

  • 400 g pasta (bijv. linguine, penne of fusilli)

  • 200 gr groene asperges  (uiteinden verwijderd, in stukken van 3–4 cm)

  • 1 aardappel (geschild en in blokjes gesneden)

  • 1 wortel (geschild, in plakjes)

  • 1 ui (in partjes)

  • 75 gr ongezouten cashewnoten (1 uur geweekt in heet water, of 4 uur in koud water)

  • 75 gr witte bonen

  • 1 potje gegrilde artisjokharten in olie (uitgelekt, in kwarten gesneden)

  • 2 el edelgistvlokken

  • 1 el citroen (rasp en sap)

  • 1 tl grove mosterd

  • 1 teen knoflook (geraspt)

  • ½ tl paprika poeder

  • 1 tl crispy chilli in olie

  • 200-250 ml kookvocht (van de groente)

  • Zout en peper

Beschrijving

  • Week de cashewnoten in heet water (minstens 1 uur), en giet daarna af.
  • Kook de aardappel, wortel, ui in gezouten water tot ze zacht zijn (ongeveer 10–15 minuten). Bewaar een kopje van het kookvocht.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  • Kook of stoom de aspergestukken 4–5 minuten tot ze beetgaar zijn. Ze moeten heldergroen en licht knapperig blijven.
  • Laat de artisjokken goed uitlekken. Snijd de artisjokken in kwarten als dat nog niet gedaan is.
  • Doe de gekookte groenten samen met de geweekte cashewnoten, witte bonen, citroenrasp en sap, edelgistvlokken, mosterd, knoflook, paprika poeder, crispy chilli, zout, peper en een deel van het kookvocht in een blender of met een staafmixer. Mix tot een gladde, romige saus. Voeg eventueel meer kookvocht toe voor een dunnere textuur.
  • Voeg de asperges, in kwarten gesneden artisjokken, gekookte pasta en romige saus toe aan de pan. Roer alles goed door. Warm alles goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer direct, eventueel met crispy chilli. Eet smakelijk!

    Tips:
    Voeg zongedroogde tomaatjes toe voor extra umami.
    Liever glutenvrij? Gebruik glutenvrije pasta.
    Je kunt ook spinazie of erwten toevoegen voor extra groente.

  • Mijn naam is Mirela Dzogovic. Koken is mijn passie. Ik hou van uitproberen en zelf ontdekken. Ik geloof in goed en gezond eten en ik ben overtuigd dat voeding je medicijn kan zijn.

    Liefs Mirela