Vegan Bountytaart
Ingrediënten bodem
200 gram dadels
125 gram walnoten
75 gram kokosrasp
- Ingrediënten kokosvulling
125 gram ongebrande cashewnoten
200 ml volle kokosmelk
2 el kokosolie
50 gram kokosrasp
1 theelepel vanille-extract
2 el ahornsiroop
- Ingrediënten chocolade topping
200 gram vegan pure chocolade
200 ml volle kokosmelk
Bereid de bodem
- Doe de dadels, walnoten en 75 gram kokosrasp in je keukenmachine en mix tot alle ingrediënten aan elkaar plakken.
- Druk het mengsel stevig in de bodem van een taartvorm en zet het in de koelkast terwijl je de vulling bereidt.
- Maak de kokosvulling
- Kook de cashewnoten 10 minuten tot ze zacht zijn en doe ze, samen met 200 ml kokosmelk, kokosolie, de overige 50 g kokosrasp en de ahornsiroop in de keukenmachine.
- Maal alles fijn. Schep dit op de bodem van de bountytaart en zet weer terug in de koelkast.
- Maak de chocolade topping
- Giet de overige 200 ml kokosmelk in een steelpannetje en verwarm. Breek de chocolade in stukjes en roer deze door de kokosmelk. Roer tot ze helemaal zijn gesmolten.
- Giet de gesmolten chocolade over de kokosvulling en verdeel het gelijkmatig over de taart.
- Zet de taart terug in de koelkast en laat hem minstens 4 uur of liever nog een nacht opstijven.
- Bestrooi de taart voor het serveren met cacaopoeder.
Dit recept is slechts een basisversie van een Vegan Bounty taart. Je kunt het aanpassen en versieren zoals je wilt, bijvoorbeeld met extra geraspte kokosnoot, noten of bessen bovenop. Geniet van je veganistische traktatie!
- Mijn naam is Mirela Dzogovic. Koken is mijn passie. Ik hou van uitproberen en zelf ontdekken. Ik geloof in goed en gezond eten en ik ben overtuigd dat voeding je medicijn kan zijn.
Liefs Mirela