Ga naar de inhoud

Zomerse rijstsalade

Ingrediënten

  • 250 gram zilvervliesrijst (of andere rijst naar keuze)

  • ½ komkommer (in blokjes gesneden)

  • 200 gram romaatjes (in kwartjes gesneden)

  • ½ avocado (in blokjes gesneden)

  • ½ rode ui (fijn gesnipperd)

  • ½ mango (in blokjes gesneden)

  • ¼ venkel (in blokjes gesneden)

  • Verse kruiden zoals peterselie en munt (fijngehakt)

  • 1 el agave siroop

  • 1 el grove mosterd

  • Olijfolie

  • Sap van 1 citroen

  • Zout en peper naar smaak

Beschrijving

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Snijd de komkommer, venkel, rode ui, mango en avocado in blokjes. Snijd romaatjes in kwartjes. Hak de verse kruiden fijn.
  • Meng de afgekoelde rijst met de gesneden groenten en de verse kruiden in een grote kom.
  • Meng olijfolie, citroensap, mosterd, agave siroop, zout en peper in een klein kommetje. Voeg eventueel extra kruiden toe naar smaak.
  • Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
  • Serveer de rijstsalade als makkelijke maaltijd of als bijgerecht. Deze salade is ook heerlijk met een stukje knapperig brood erbij. Geniet van je zomerse rijstsalade!

  • Mijn naam is Mirela Dzogovic. Koken is mijn passie. Ik hou van uitproberen en zelf ontdekken. Ik geloof in goed en gezond eten en ik ben overtuigd dat voeding je medicijn kan zijn.

    Liefs Mirela